Midnattskryddan

Tomat, persilja, oregano, basilika, lök, vitlök, medelhavssalt.

Gott till följande: Rostat bröd med smör eller olja plus midnattskryddan och du har en bruschetta. Pastasås, köttbullar, potatismos, salladsdressing, färskost, créme fraiche eller turkisk yoghurt som kall sås. Fisk, lamm, kyckling, pizza.

Köttbullar

500gr nötfärs

1 msk midnattskryddan

1ägg

några varv med pepparkvarnen

Blanda väl och låt stå och dra i 15-20 minuter.

Vill du grilla formar du dem lite avlånga och lindar en baconskiva runt.

Bild: Array

Recept med denna krydda:

Örtsalt

Gott till precis allt :-)

Basilikasmör.

1 paket fetaost( brukar vara 200gr )

1 liten keso naturell

1 hel kruka färsk basilika

Mixa detta och smaka av med örtsalt eller midnattskryddan

Carins Grekiska Sallad ( 2 personer )

4 tomater ( gärna solvarma )

1 röd lök

4 championer

Äkta fetaost tills man skäms!

Dressing

3 msk rapsolja

1 msk hallonvinäger

2 tsk örtsalt

2 tsk flytande honung

Häll blandningen över tomater, ost, lök och om man vill champinjoner.

Låt dra i 30 minuter.

Osötat bröd, vin, vatten - och det är fest!


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå