I Hetaste Laget

Chili. piri-piri, persilja, bell-peppar, lök och spiskummin.

Gott till följande: Chili con carne, grytor, potatismos, omelett, färskost, fisksoppa, wok, salladsdressing bara lite hetare.

På sommaren marinerar jag i en mörk, lite söt öl. Aldrig olja. Tänk söt, salt, sur. Välj öl, vin, coca-cola, cider, soja, yoghurt, whisky. Olja släpper inte in kryddorna i köttet och sen bara ryker det brinner det när du lägger köttet på grillen.

Bild: Array

Recept med denna krydda:

I Hetaste Laget

Chili con carne, köttfärssås, grill, potatismos, färskost, 2 tsk till 3 dl gräddfil = kall sås, omelett.

Festligt

Torrosta kryddan i en stekpanna. När man knäcker chili kommer doften, då är den klar.

Tag av från värmen, tillsätt flingsalt.

Vattenmelon i kuber. Nu tager man en tandpetare, spetsar vattenmelonen, doppa i chilisaltet.

Extra festligt, feta/get ost i kuber så att man tar en bit ost, vattenmelon, till sist chilisaltet.

Drick gärna ett kraftigt rött vin till... Underbart gott!

Tusen tack Lena Larsson för detta vegetariska recept!

Skala och riv en stor sötpotatis. Riv i en bit halomi.

Salta, peppra och krydda efter smak. Jag hade i "I hetaste laget".

Blanda samman och krama samtidigt ut så mycket vätska som du kan! Rör i 2-3 ägg.

Forma till biffar och stek dem i olja eller grilla dem.

Lycka till!

Fisksoppa (4 personer)

En burk krossade tomater, 4 potatisar, ett 4-pack laxbitar, en burk, 2dl, crème fraiche en hackad gul lök, en vitlöksklyfta.

Börja med att bryna lök och vitlök i lite smör eller olja.

Häll i tomatkrosset och tillsätt en burk med vatten, crème fraichen, potatisen i kuber och 1 msk I hetaste laget.

Salta efter behag.

Låt koka i 15 minuter. Under tiden dela laxen i kuber,

Tillsätt laxen och låt allt gå färdigt tillsammans de sista minuterna.

Går bra att frysa! Lycka till!


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå