Den Oändliga kryddan

Purjolök, spenat, oliver, broccoli, zucchini, chilli, persilja, paprika, peppar, nigellafrö, vitlök, flingsalt.

Fyllig krydda som passa utmärkt till soppa, potatismos, potatissallad, varm eller kall, potatisbullar.

Bönbiffar, hummusröra, yoghurt som kall sås, dippa.

Salladsdressing, omelett, på knäckebröd, färskost, fisk, örtsmör.

Köttfärssås, grytor, köttfärslimpa.

Bild: Array

Recept med denna krydda:

Örtsmör

Blanda 2-3 msk. den oändliga kryddan med ca. 50 g. smör och en nypa flingsalt och du får ett utmärkt örtsmör.

Blomkålssoppa

Ett blomkålshuvud, 6 potatisar, 2 gula lökar, rapsolja, en liter vatten, två buljongtärningar, 2,5 dl valfri grädde.

Hacka alla grönsakerna grovt. Stek i rapsolja så att det blir blankt (blanchera)

Häll på grädde, vattnet och lägg i buljongtärningarna, salt och peppar.

Låt koka i 15 minuter. Mixa allt till en slät soppa.

Lägg i minst 2 msk Den oändliga kryddan, smaka av.

Dra av grytan från värmen och om du vill kan du lägga i torsk eller lax i i kuber.

Servera med surdegsbröd eller bruschetta.

Soppan går utmärkt att frysa.

Smaklig spis!

3 - Veckorssallad

1 kg vitkål

8 hg morot

2 röda lökar

1 röd paprika och en grön om man vill.

Strimla alla grönsakerna. Blanda dem och häll på 2 msk Den oändliga kryddan, eller mer, efter tycke och smak.

Koka upp dressingen, se receptet nedan, och häll över grönsakerna.

Täck väl och låt stå i kylskåp i några timmar före serveringen.

Håller i 3 veckor i kylskåp.

Dressing

1,5 dl äppelcidervinäger

0,5 dl socker

0,5 dl olivolja

0,5 dl rapsolja

2 msk örtsalt


Hemsida & Design av Intendit Webbyrå